Bu Blogda Ara

12 Ağustos 2015 Çarşamba

Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri Kitap Lansmanı

Herkese merhaba!

Sizlere harika bir etkinlik daha doğrusu bir kitap lansmanı hikayesi anlatacağım bugün. 08 Ağustos 2015 Cumartesi günü oldukça zarif bir davet almıştım sevgili Tolunay Ersoy'dan. Ünlü şef ve yazar Özlem Mekik'in bizlerle buluşacağı büyük bir organizasyon bizleri bekliyordu. Tarih, saat ve mekan kombinasyonu uygun olunca, davet Pasta Caddesi'nin kraliçesi Tolunaycığımdan gelince ve Özlem Mekik Hanımefendiyle tanışma söz konusu iken "Evet" dedim;)

Davet mekanı olan Trilye Restoran o gün bizleri çok çok çok iyi ağırladı. Lezzetler, sunum detayları ve sohbet dolu upuzun masalar tek kelimeyle harikaydı. Bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederiz emeği geçen herkese. 

Özlem Mekik yemeğin başlangıcında bizlere sıcacık, samimi ve doğal bir konuşma yaptı. Her sektörde olduğu gibi yemek sektöründe de hepimizin bildiği üzere kadınların karşı karşıya kaldığı zorluklardan söz etti. Tüm içtenliğiyle kendi başarı öyküsünü bizlerle paylaştı. O kadar zarif, o kadar mütevaziydi ki... Her birimizle tek tek fotoğraf çektirdi,kitabını ismimize özel imzaladı. Sanki yeni tanışan insanlardan ziyade birkaç yıllık arkadaşlar gibiydik. Ve bu durum sevgili Özlem Hanım'ın o müthiş enerjisinden kaynaklanıyordu. Bizlere ilham verici hikayeler anlatırken tüm samimiyetiyle İstanbul'a da davet etti. Umarım bir İstanbul organizasyonu gerçekleştirerek Özlem Mekik ile yeniden buluşuruz.  

 
Trilye Restoran'ın sahibi Süreyya Üzmez beyefendi de o gün bizlere kendi yaşamından enstantaneleri de barındıran yemek sektörü ve restoran deneyimlerini içtenlikle aktardı. Kesinlikle son derece beyefendi, hoşsohbet birisi Süreyya Bey. Trilye Restoran o günkü lansmanın sponsorlarından birisiydi. Yeri gelmişken hem Süreyya Üzmez'e hem de Trilye Restoran'ın muhteşem ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum.




Trilye'ye özel bir paragraf daha açmak istiyorum. Giderseniz muhteşem balık yemeğinizin (ki bizim favorimiz Levrek idi) ve ona eşlik eden birbirinden leziz mezelerin yanı sıra Yemeğin üzerine Trilye Trileçe'sini de denemenizi tavsiye ederim. Hepinizin bildiği üzere Trileçe tatlısı Balkanlar'dan ithal ve yükselen bir tat. Haliyle hemen her restoran, kafe ve bistronun menüsünde görmeye alışkın olduğumuz bir isim. Balkanlar'a özel ilgisi bulunan ben nedense bu tatlıya bir türlü ısınamamıştım. Sadece üniversitemizin Uluslararası Kültür Günü'nde Arnavut ve Boşnak arkadaşlarımın pişirdiği karamelli Trileçe'yi sevmiştim. Ama Trilye Restoranda yediğim Trileçe gerçekten orjinaline en yakın ve Ankara'daki en lezzetli Trileçe'ydi. Mutlaka deneyin!


Süreyya Üzmez Bey'le sohbet ederek içtiğimiz şık lokum kutusu detaylı Türk kahvesi de harikaydı.


Tolunay Ersoy tarafından hazırlanan, Pasta Caddesi imzalı bu pembeler içindeki pasta da enfesti. Tolunaycığımın ellerine sağlık. Malum hem göze hem de damağa hitap eden tatları yaratmak hiç kolay iş değil. Sponsorlarımızdan yana çok şanslıydık o lansmanda ve bu anlamda Pasta Caddesi de istisna değil. Teşekkür ediyorum kendi adıma. 


Sponsorlarımız gerçekten bizleri şımarttılar. Özlem Mekik ile gerçekleştirdiğimiz lansmanda Trilye Restoran ve Pasta Caddesi'nin yanı sıra Pakmaya, Nefis Gurme (özellikle Yunanistan'da keşfettiğim ve çok sevdiğim Mastiha Shop ürünlerine bayıldım!) ve Kalecik Un bizlere dopdolu ve oldukça cömert paketler hazırlamışlardı. Öte yandan Grup İnoks bizlere şef bıçağı hediye etti. Bütün sponsorlarımıza, emeği geçen herkese ve böylesine keyifli, bol katılımlı ve şen şakrak bir lansman organizasyonu gerçekleştirdiği için Tarçın events'e de teşekkür ederiz. 
Sevgiler. 

2 yorum:

  1. Güzel bir etkinlikti . Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir etkinlikti . Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli& I really appreciate your comments! ;)

Popüler Yayınlar